Van Cleef & Arpels Yeni Saat Koleksiyonu

24.03.2014 18:52
zamanla yarışın en coşku dolu hikayelerinden biri tek zahir ki Jules Verne’in 80 Günde Devrialem klasiğidir. gizemli bir İngiliz asıl zadesi peçe Phileas Fogg, tüm servetine tahsisat olarak dünyanın etrafını 80 günde gezebileceği üstüne iddiaya girene denli zamanın bu derece önemli bir sanal olduğunu on paralık düşünmemiş olmalı. benzeri zamanda dünyaca sesli bu klasiğin yaratıcısı da Van Cleef & Arpels gibisinden bir markaya ilham kaynağı olacağını da… 
 
Saat dünyasının mühim markalarından biri Van Cleef & Arpels, Jules Verne’in klasik eseri 80 Günde Devrialem’den esin alarak yarattığı tertemiz modeli Poetic Complicatıon Five Weeks in a Balloon’u tanıttı. Bu geniş hususi modelde sırlı mine ile dekore edilen ve sedef işlemeler ile süslenen kadranında Zanzibar semalarına yükselen sıcak gökyüzü balonu resim edilmiş. özdeş zamanda beyaz zehir kızıl kasa ve sandık sırtına yerleştirilmiş olan gravür, mekanik mekanizmayla kombine edilerek az çok mümtaz bir keyif zehir örülüyor. Timsah derisi kayış ve beyaz zehir kızıl bir  toka ile bütünlenen Poetic Complication saatleri, kullanıcılarını sanki çocukluğuna götürüyor ve olabildiğince leziz bir maceranın kollarına bırakır.  esin kaynağı üzere bir klasik olmaya namzet modelde, an ve saatler balon çapasının bilakis bir hareketiyle ve uçar bir kuşla gösterilmiş. Van Cleef & Arpels’ın hayatiyetli hayal gücünü yansıtan Poetic Complication saatleri üstün sayaç yapımcılığına şu denli orijinal bir değerlendirme getirmiş. karmaşık mekanizmaların gerektirdiği titizlik, zanaatkarların kreatif uzmanlığıyla birleşmesi bu prestijli modele özgünlük ve yeni bir buut kazandırıyor. Mücevherciliğin tartışmasız ki liderlerinden olan Van Cleef & Arpels, saat kadranlarında yarattığı o us almaz hikâyeler ile tamlık  mekanik sevenleri etkisi altına alıyor. misilsiz bir mine işçiliğini hassasiyet ile birlikte kullanmayı aşırı âlâ bilmiş. Bir koşuk dünyasını, hikâyelerle süsleyip kolunuza taşıyor.
 
 eğer masalları seviyorsanız, fark bile  romantik hikâyelere müptela iseniz hele bir de mekanik, bedii bağımlısı iseniz, Van Cleef & Arpels ‘Poetry of Time’ koleksiyonu tam size göre.